DuPont ve Marmara Üniversitesi arasında 2006 yılında imzalanan işbirliği anlaşması sonucu kurulan bu laboratuarda bilgisayardan kalıba sistemi ile flekso baskı klişesi hazırlanabilmektedir. Dupont firmasının geliştirdiği en son teknoloji olan Cyrel Fast sistemi ile konvasiyonel yöntemde olduğu gibi solvent kullanılmamaktadır.
Laboratuarda kalıp pozlandırma şasesi, bilgisayardan kalıba sistemi, Cyrel Fast developman makinesi, DuPont Cromalin Largo dijital prova sistemi bulunmaktadır. Yazılım olarak Esko Graphics’in flekso baskı ile ilgili tüm yazılımları laboratuardaki bilgisayarlarda bulunmaktadır. Bu yazılımların bir kısmı Reprodüksiyon Laboratuarındaki Mac bilgisayarlara da yüklenmiştir ve bu yazılımlar derslerde öğrencilerin eğitimi için kullanılmaktadır.
DuPont firması ile yapılan anlaşmaya göre, DuPont hersene iki öğrenciyi ve bir öğretim elemanını Almanya’daki merkezinde eğitime gönderecektir. Çeşitli tarihlerde yurt dışından uzmanlar getirerek bölüm öğretim elemanlarına ve öğrencilerine flekso baskı konusunda seminerler düzenleyecektir. Merkezi Almanya’da bulunan “Fleksographic Technical Association” ile bölümün iş birliği yapmasına aracı olacaktır. Kurulan laboratuardaki sarf malzemelerinin gideri ve makinelerin bakım giderleri Dupont’a ait olacaktır.
Basım Teknolojileri Bölümü ise, DuPont’un potansiyel müşterilerine laboratuardaki cihazlarla ilgili demo yapacaktır, eğitim programında flekso baskı eğitimine ağırlık verecektir ve flekso baskı ile ilgili derslerde bu laboratuar kullanılacaktır.
Bu sayfa Basım Teknolojileri Bölümü tarafından en son 22.12.2021 21:13:47 tarihinde güncellenmiştir.